Här läser du om… YogaNidra – FaR certifiering-YogaTerapi- YogaRetreat


 AhimsaYoga är FaR certifierad vilket innebär att du kan få recept på fysisk aktivitet från din läkare, fysioterapeut eller annan legitimerad vårdgivare hos oss…Med recept får du 30% rabatt på kurserna!

På uppdrag av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen ansvarar Akademiskt
Primärvårdscentrum för rekrytering och kvalitetssäkring av aktivitetsarrangörer. Det betyder
att vi är utbildade och certifierade och kan ta emot personer med ett FaR, Fysisk Aktivitet på
Recept.

 

Hallå Alla!

Denna vår 2024 har du möjlighet att boka in en MediYoga terapeutisk session,TM.

Pris under våren kommer att vara: Nybesök 90 min, 950 kronor. Återbesök 60 min 550 kronor.

kontakta Pée Bergsten på mail eller telefon (070 760 79 96) för frågor och bokning…

Under en MediYoga® – Terapeutisk SessionTM går vi gemensamt igenom din situation genom ett terapeutiskt samtal där vi utifrån ett medicinskt och holistiskt perspektiv försöker identifiera orsaker och samband till rådande obalanser. Målsättningen med sessionen är att du skall få en ökad förståelse och ett individuellt upplägg på en nivå så att du själv kan träna hemma för att påverka din egen självläkning och balans.

En diplomerad MediYoga Terapeut har genomgått MediYoga Institutets samtliga utbildningssteg där terapeuten följer en tydlig samtalsstruktur och etiska riktlinjer.

TIF-bild

Tider för GongBad:

Söndag 24 mars 18-19.30

Söndag 28 april 18-19.30

Söndag 26 maj 18.19.30

JÄTTEVÄLKOMNA TILL EN SKÖN  VIBRERANDE  ”BIG BANG” STUND…

 Om Gong och Gongbad

Ett Gongbad är ett bad i ljud och vibrationer. En resa i ditt inre och universum som är möjligt tack vare Gongens rika omfång av övertoner och dess ljuva klang som för dig in i ett djupt avslappnat tillstånd där du får en känsla av frid, en känsla av att vara ett med alltet och en möjlighet att hitta fram till insikter om dig själv.

Ett Gongbad kan vara till hjälp vid åkommor som:

 • Sömnproblem
 • Smärtor kan lindras
 • Ger dig en känsla av klarhet och renhet
 • Insikter om dig själv,visioner om hur du kan hantera olika problem
 • Se detta livet klarare,och även tidigare livsminnen kan komma upp
 • Öppna våra chakran
 • Minska stress,balanserar nervsystemet och hjärnhalvorna
 • Masserar dig på cellnivå

Ett Gongbad tas emot liggande, och tar mellan 45-60 min och under den tiden spelar jag både högt och lågt för att ta dig till olika känslor och förnimmelser. Du kan känna dig tung, lätt, få en annan tidsuppfattning. Skratt, gråt, smärtor kan vara närvarande. Efter ett bad känner de flesta en känsla av frid,  glädje och en känsla av renhet.

Inga förkunskaper krävs för att delta i ett gongbad.

Löst sittande mjuka träningskläder och en vattenflaska med lock är det enda du behöver ha med.

Gongens roll inom yoga

I tusentals år och i många civilisationer och andliga traditioner har gongar använts i olika ceremonier och ritualer. De har bl a använts som hjälp för att nå högre medvetandetillstånd. Gongen är ett ursprungligt instrument och upplevelsen av gongens ljud och vibrationer går på djupet.
Gongens  historia som ett instrument med heliga krafter, har alltid omgetts med mystik. Enligt Tibetansk Buddhism så är Gongen den djupaste länken mellan kosmos och den spirituella världen.
Musik och sång är en viktig del av yoga och gongen används för att skapa ett meditativt tillstånd och djup avslappning. Det är något som inte kan beskrivas med ord, utan måste upplevas. Den mäktiga klangen av gongen kan kännas överväldigande, men kan samtidigt få oss att släppa spänningar och blockeringar och ge  en upplevelse av vår innersta kärna.

I yoga kan gongspel användas under avslappningen eller meditationen. Ett gongbad har alltså inget med vatten att göra, utan det innebär att vi ligger ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”. Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Oavsett om du tror dig vara : vig eller stel, rik eller fattig, tjock eller smal, ledsen eller glad …eller något annat…Gongen gör ingen skillnad, vibrationen är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade ”saker” för att sedan dra sig tillbaka till evigheten!

Idag finns det en ökad medvetenhet om hur ljud påverkar människan. I yogafilosofin anser man att ljudet påverkar hjärnan, avlägsnar skadade celler i kroppen och balanserar chakrasystemet. Ljudets vibration har en transformerande effekt, ett tillstånd av fridfull medvetenhet uppstår.

Gongen har förmåga att ta en person till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där en kan uppleva en enhet med allt. Den hjälper oss på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, vi kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed kan du  känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.
Gongens syfte är att bringa lycka.

Och jag säger det igen…GONGENS SYFTE ÄR ATT BRINGA LYCKA…Som det står på min Gong…”Happiness has Arrived!”

 

 

gongbad

PRISER och BETALNING:

 • Drop in på yogan kostar 220 kr för alla pass
 • Gravidyoga 6 ggr 1200 kr
 • Mamma & Bebisyoga 6 ggr 1200 kr
 • Yogakurs Livsyoga/Kundaliniyoga 8 ggr 1450 kr
 • MorgonYoga 8 ggr 1450 kr
 • Klippkort, 10 klipp, 1950 kr
 • MediYoga  8 ggr 1450 kr
 • Gongbadet kostar 300 kronor, går du på kurs hos Ahimsa kostar det 250 kronor, te och frukt (eko,krav) bjuds efter Gongbadet

Skicka din anmälan till ahimsayoga.bagis@gmail.com Du som aldrig yogat hos oss är välkommen att prova ett pass för 100 kronor. Ange namn, telefon och den kurs du vill gå. Du betalar in på bankgiro SEB 812-5817, firma Sigridsdotter, skriv ditt namn så vi vet vem som betalar. Är du arbetslös, sjukskriven, pensionär eller studerande får du 20 % rabatt. Får du ett recept på fysisk aktivitet från en legitimerad vårdgivare får du också 20% rabatt då vi är FaR certifierade. Ahimsa Yoga är också anslutna till friskvård genom Epassi… Det går också bra att ringa eller messa Kajsa på tel 076 85 41 407 Varmt Välkomna …Alla…Alltid… Med Kärlek Kajsa och Pèe. ….Välkommen  till ett första steg för att förändra din vardag…SAT NAM