Här läser du om… Retreat söndag 19 mars…Gongbad- YogaNidra – FaR certifiering-YogaTerapi- YogaRetreat


RETREAT SÖNDAG 19 mars 09.00-17.00

Hej alla fina yogisar!

…Nu bjuder vi in till Retreat på Ahimsa, en retreat vars tema är Lycklig Lugn och Levande…en retreat där vi ska njuta och ha det skööööönt

…ta hand om oss själva,

… ta emot lugnet och stillheten i yogasalen

…och ta emot det som händer i oss när vi använder yogans alla gåvor

Så… det som väntar är alltså:

Åtta  timmars Yoga i alla dess former

…positioner…medveten närvaro…lugna andetag…vila i närvaro och trygghet…Gongens läkande vibrationer…guidade djupmeditationer…sångmeditationer…andningsövningar…fokusövningar

…läkande kroppsmeditationer…glädje och stillhet!

…och…härlig livgivande mat! Lunch och fika ingår

För att förstärka och öka kraften i det vi gör kommer vi under största delen av dagen att vara i tystnad…

Välkommen till en Underbar Dag på Ahimsa!!!

Med kärlek…Kajsa å Pée

 

Söndag 19 mars kl: 9.00-17.00

Kostnad 900 kronor (super billigt alltså!)… anmäl dig på mejl eller sms

ahimsayoga.bagis@gmail.com

070 760 79 96

AhimsaYoga är FaR certifierad vilket innebär att du kan få recept på fysisk aktivitet från din läkare, fysioterapeut eller annan legitimerad vårdgivare hos oss…Med recept får du 20% rabatt på kurserna!

 

Hallå Alla!

Denna vår 2023 har du möjlighet att boka in en MediYoga terapeutisk session,TM.

Pris under våren kommer att vara: Nybesök 90 min, 950 kronor. Återbesök 60 min 550 kronor.

kontakta Pée Bergsten på mail eller telefon (070 760 79 96) för frågor och bokning…

Under en MediYoga® – Terapeutisk SessionTM går vi gemensamt igenom din situation genom ett terapeutiskt samtal där vi utifrån ett medicinskt och holistiskt perspektiv försöker identifiera orsaker och samband till rådande obalanser. Målsättningen med sessionen är att du skall få en ökad förståelse och ett individuellt upplägg på en nivå så att du själv kan träna hemma för att påverka din egen självläkning och balans.

En diplomerad MediYoga Terapeut har genomgått MediYoga Institutets samtliga utbildningssteg där terapeuten följer en tydlig samtalsstruktur och etiska riktlinjer.

TIF-bild

Tider för GongBad:

Söndag 5 februari 18-19.30

Söndag 5 mars 18-19.30

Söndag 2 april 18-19.30

Söndag 23 april 19-20.30

Söndag 21 maj 19-20.30

gongbad

JÄTTEVÄLKOMNA TILL EN SKÖN  VIBRERANDE  ”BIG BANG” STUND…

 Om Gong och Gongbad

Ett Gongbad är ett bad i ljud och vibrationer. En resa i ditt inre och universum som är möjligt tack vare Gongens rika omfång av övertoner och dess ljuva klang som för dig in i ett djupt avslappnat tillstånd där du får en känsla av frid, en känsla av att vara ett med alltet och en möjlighet att hitta fram till insikter om dig själv.

Ett Gongbad kan vara till hjälp vid åkommor som:

  • Sömnproblem
  • Smärtor kan lindras
  • Ger dig en känsla av klarhet och renhet
  • Insikter om dig själv,visioner om hur du kan hantera olika problem
  • Se detta livet klarare,och även tidigare livsminnen kan komma upp
  • Öppna våra chakran
  • Minska stress,balanserar nervsystemet och hjärnhalvorna
  • Masserar dig på cellnivå

Ett Gongbad tas emot liggande, och tar mellan 45-60 min och under den tiden spelar jag både högt och lågt för att ta dig till olika känslor och förnimmelser. Du kan känna dig tung, lätt, få en annan tidsuppfattning. Skratt, gråt, smärtor kan vara närvarande. Efter ett bad känner de flesta en känsla av frid,  glädje och en känsla av renhet.

Inga förkunskaper krävs för att delta i ett gongbad.

Löst sittande mjuka träningskläder och en vattenflaska med lock är det enda du behöver ha med.

Gongens roll inom yoga

I tusentals år och i många civilisationer och andliga traditioner har gongar använts i olika ceremonier och ritualer. De har bl a använts som hjälp för att nå högre medvetandetillstånd. Gongen är ett ursprungligt instrument och upplevelsen av gongens ljud och vibrationer går på djupet.
Gongens  historia som ett instrument med heliga krafter, har alltid omgetts med mystik. Enligt Tibetansk Buddhism så är Gongen den djupaste länken mellan kosmos och den spirituella världen.
Musik och sång är en viktig del av yoga och gongen används för att skapa ett meditativt tillstånd och djup avslappning. Det är något som inte kan beskrivas med ord, utan måste upplevas. Den mäktiga klangen av gongen kan kännas överväldigande, men kan samtidigt få oss att släppa spänningar och blockeringar och ge  en upplevelse av vår innersta kärna.

I yoga kan gongspel användas under avslappningen eller meditationen. Ett gongbad har alltså inget med vatten att göra, utan det innebär att vi ligger ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”. Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Oavsett om du tror dig vara : vig eller stel, rik eller fattig, tjock eller smal, ledsen eller glad …eller något annat…Gongen gör ingen skillnad, vibrationen är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade ”saker” för att sedan dra sig tillbaka till evigheten!

Idag finns det en ökad medvetenhet om hur ljud påverkar människan. I yogafilosofin anser man att ljudet påverkar hjärnan, avlägsnar skadade celler i kroppen och balanserar chakrasystemet. Ljudets vibration har en transformerande effekt, ett tillstånd av fridfull medvetenhet uppstår.

Gongen har förmåga att ta en person till ett tillstånd bortom sinnet och tankarna där en kan uppleva en enhet med allt. Den hjälper oss på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, vi kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed kan du  känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.
Gongens syfte är att bringa lycka.

Och jag säger det igen…GONGENS SYFTE ÄR ATT BRINGA LYCKA…Som det står på min Gong…”Happiness has Arrived!”