MediYoga och MediYoga för Hormonbalans


 

 

MediYoga – vad är det?

MediYoga är en terapeutisk yogaform som binder samman yogisk kunskap med västerländsk vetenskap. Medi står både för ”medi” det innersta, mitten, vår kärna, för meditation att yoga är inifrån och ut och att MediYoga är en terapeutisk, medicinsk yoga…

MediYogan kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYogan är inte en yogaform med fokus enbart på det fysiologiska utan på alla aspekter, människan som energivarelse, helheten. MediYogan jobbar inifrån och ut …

Genom mjuka enkla rörelser, djupavslappning och meditation sätter MediYoga igång kroppens självläkande system. Den medvetna andningen går som en röd tråd genom hela yogapasset, och övningarna anpassas efter din förmåga just för stunden.  De flesta övningarna går att göra både på yogamatta och på stol. Övningarna är långsamma och inkännande, utan krav eller prestation.

Svensk forskning har visat att MediYoga har god effekt mot bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Yoga som metod är en viktig del i framtidens frisk- och sjukvård! MediYoga är en medicinsk och terapeutisk yogaform med fokus på klinisk praktik och forskning, en mjuk och kraftfull yogaform som passar alla.

Om kursen MediYoga för Hormonbalans

Om du upplever något av följande passar denna yogaform dig bra;

  • Besvär med PMS, PMDS (svårare form av PMS), smärtsamma menstruationer, oregelbunden eller utebliven mens samt PCOS (Polycistiskt Ovarie Syndrom)
  • Infertilitet
  • Klimakteriesymptom
  • Sköldkörtelbesvär
  • Inkontinensproblem
  • Torra slemhinnor
  • Minskad lust
  • Nedstämdhet

Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. HormonYogan vitaliserar och balanserar hormonsystemet och är stressreducerande. Ren och skär livskraft och livsglädje!