Livsyoga


”Det viktigaste i Kundaliniyoga är din egen upplevelse, den träffar dig rakt i hjärtat. Inga ord kan ersätta din egen erfarenhet”

Yogi Bhajan.

Livsyoga är en gren av kundaliniyoga. En kraftfull och dynamisk gren inom yogatraditionen. Vi använder samma yoga pass och tekniker som kundaliniyogan.

Yoga handlar om att tända din inre glöd varje dag. Att fylla dig med ny kraft och energi så att du kan möta vardagens alla händelser med mer balans, medvetenhet och sinnesro. Den hjälper dig att hitta en inre trygghet och bli mer kreativ, intuitiv och fokuserad.

Livsyoga har sitt ursprung i Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan,det är en kraftfull och rolig yogaform som passar alla. Den utgör en komplett metod som kombinerar andning, kroppsställningar, sångmantras och meditationer.

Yogi Bhajans svenske lärjunge och elev Tomas Frankell introducerade på 80-talet kundaliniyogan i Sverige. 1997 lämnade Tomas  Yogi Bhajans rörelse och startade sin egen yogaskola.

Inom Livsyogan återfinns alla de  pass som används inom kundaliniyoga-traditionen. Skillnaden är att Livsyogan betonar föreningen mellan österländskt och västerländskt. Västerländsk psykologisk insikt skapar en syntes med österländsk visdom.Musik från många olika traditioner används tillsammans med österländska mantras.

 

Livsyoga/Kundaliniyogamåndagar är en spännande kurs där vi i utmanande och varierande kriyas (yogapass) spänner våra bågar och känner glädje i utmaningar. För både kropp och sinne! På måndagar utmanar vi både vår fysiska och mentala styrka! Måndagsklasserna är kraft, svett och glädje!

Och…denna vårtermin 2019 kommer vi att jobba med chakrasystemet, positioner & meditationer som är kopplade till olika chakran. Den yogiska filosofin tänker sig att våra kroppar genomkorsas av energibanor, nadis, som förser alla delar av kroppen med livsenergi, prana. Vi har, enligt yogan, inte bara en fysisk kropp utan också en kropp av energi. Chakran är subtila energicentraler, knutpunkter som fungerar som en bro mellan den fysiska materien och den subtila energisubstansen…nå…hur som helst då vi riktar kraften i asanas och i meditationer mot specifika mål ökar dess potentiella kraft, resultatet blir mer kraftfullt…Och… du är välkommen att själv pröva på och se om det blir någon förändring…Ett annat sätt att beskriva chakrasystemet är att ”det är vad och vilka vi är, vad vi känner och hur vi förändras.” Men, som Buddha säger: ”Tro inte på vad någon säger, eller som står skrivet. Pröva själv och känn efter…”

Varmt, varmt, välkommen….

 ALLA KAN VARA MED! Du lägger själv ribban på passen så välkommen både nybörjare och van yogi…Alla…alltid…