Livsyoga/ Kundaliniyoga


Livsyoga/Kundaliniyoga på måndagar är en spännande kurs där vi i utmanande och varierande kriyas (yogapass) spänner våra bågar och känner glädje i utmaningar. För både kropp och sinne! På måndagar utmanar vi både vår fysiska och mentala styrka! Måndagsklasserna är kraft, svett och glädje!

Och…denna vårtermin 2018 kommer vi att ge oss i kast med chakrasystemet, positioner & meditationer som är kopplade till olika chakran. Vi kommer att jobba med de tre nedersta chakrana: rotchakrat, sexualchakrat och navelchakrat. Den yogiska filosofin tänker sig att våra kroppar genomkorsas av energibanor, nadis, som förser alla delar av kroppen med livsenergi, prana. Vi har, enligt yogan, inte bara en fysisk kropp utan också en kropp av energi. Chakran är subtila energicentraler, knutpunkter som fungerar som en bro mellan den fysiska materien och den subtila energisubstansen…nå…hur som helst då vi riktar kraften i asanas och i meditationer mot specifika mål ökar dess potentiella kraft, resultatet blir mer kraftfullt…Och… du är välkommen att själv pröva på och se om det blir någon förändring…Ett annat sätt att beskriva chakrasystemet är att ”det är vad och vilka vi är, vad vi känner och hur vi förändras.” Men, som Buddha säger: ”Tro inte på vad någon säger, eller som står skrivet. Pröva själv och känn efter…”.

Nytt pass börjar 23 april …

 

Livsyoga/Kundaliniyoga tisdagar kommer vi att njuta av klassiska Kundalinipass…Temat är ”Vitalitet & Kraft” och i samklang med vårens antågande, med ljus och energi kommer vi också att förbereda oss för att blomma ut…att bli Sat Nam. Vi ger oss i kast med allt från körtelsystemet till psykisk flexibilitet, hjärtat, balanserar humöret…och mycket annat…Ny kriya börjar 24 april, ”Väck kroppen, sinnet och själen” Magiskt! Meditation blir ”Ra Ma Da Sa” (betyder Sol Måne Jord  Oändlighet Totalitet Jag är Du)

Det kommer att bli superkul!

Onsdagspasset , nytt MediYoga pass ”Hjärtat – för tillit och acceptans”…den yogiska filosofin förklarar hjärtat utifrån ett energimässigt perspektiv, där hjärtat handlar om din förmåga att ge dig själv uppmärksamhet och kärlek för att sen kunna ge det till andra, den yogiska idén om passet är att det leder oss till icke-dömande, till acceptans,till  tillfredsställelse och lugn, är du i hjärtat har du en riktning en målmedvetenhet, du kan både ge och ta emot…du ”talar från hjärtat.”

 

Varmt, varmt, välkommen….

Livsyoga/Kundaliniyoga på söndagar…avsluta din vecka och se fram emot en ny med hjälp av underbara yogapass och vackra sångmeditationer…kraft harmoni och glädje på en söndag!

 ALLA KAN VARA MED! Du lägger själv ribban på passen så välkommen både nybörjare och van yogi…Alla…alltid…